Onze Procedures

Onze Procedures

Askey's Tech. Dept.

Certificaten

De registratiemeters worden standaard door ons geleverd met een fabriekscertificaat van nauwkeurigheid. Tegen meerprijs bieden ook de mogelijkheid om uw registratiemeters met een kalibratiecertificaat te leveren. U ontvangt dan naast het fabriekscertificaat ook een kalibratiecertificaat.

Let er op dat de registratiemeters van het type KeyTag Kt1 altijd door ons worden gekalibreerd en dus al voorzien zijn van een individueel kalibratiecertificaat (zonder extra kosten).

Kalibratie

Om er in de toekomst ook zeker van te zijn dat uw meter accuraat werkt en precieze waarden aangeeft, adviseren wij om uw registratiemeters jaarlijks te kalibreren. Uw meter wordt dan op een aantal punten gecontroleerd en waar nodig gejusteerd. Capacitieve sensoren kennen een natuurlijke “drift” en dienen minimaal eenmaal per 12 maanden bijgesteld te worden.

Wij bieden ook een voordelige kalibratieovereenkomst aan, dan wordt u jaarlijks herinnerd aan de kalibratie. De voordelen van zo’n overeenkomst kunt u vinden onder contracten.

Procedure

U levert uw registratiemeters inclusief eventuele externe sensoren per post of koerier bij ons aan. Na ontvangst worden de registratiemeters gecontroleerd (batterij), gekalibreerd en waar nodig gerepareerd of gejusteerd.

De kalibratie van een temperatuur- en luchtvochtigheidsmeter duurt minimaal 16 uur met een stabilisatietijd van 2 uur per kalibratiepunt.

Het gehele proces vanaf ontvangst van uw registratiemeters neemt maximaal 5 werkdagen in beslag. Na 5 werkdagen sturen wij uw meters retour.

Uiteraard ontvangt u ook het certificaat van de gekalibreerde registratiemeters van ons,... just to be sure.